Møteplassen

Denne siden er for utveksling av tjenester og meninger mellom medlemmene – for praktiske spørsmål og forslag til samarbeid om forskjellige ting. Husk og legg inn kontaktinfo på det du legger ut!


14 Responses to Møteplassen

 1. Dag Solhjell says:

  Det er en feil i min artikkel om Høvringens historie. Det står at alle fortidsminner fra før 1359 er automatisk fredet. Det er galt, årstallet skal være 1536, året for reformasjonen og protestantismens etablering i Norge.

 2. Dag Solhjell says:

  Oppland fylkeskommune vil til sommeren igangsette et arbeid for å nyregistrere og deretter merke slike fortidsminner på Høvringen som er varig fredet, det vil si slike som er eldre enn fra 1537. Det dreier seg om lokaliteter for fangst (to enkeltgroper og et større anlegg med 14 groper), og 8-9 kullgroper og anlegg for produksjon av myrmalm (jernvinner). Fylkeskommunen vil levere tekstede merker, og håper at Høvringen vel kan sette dem opp på dugnad. Det er tatt initiativ overfor Interesseselskapet om å søke midler for å få laget en brosjyre for en fortidsminnesti mellom en del av de skiltede fortidsminnene. Det kan bli en ny turistattraksjon på Høvringen. Det er laget to notater om saken: et som kort beskriver alle fortidsminnene, og et som går inn på hvilke registreringer som bør gjøres.

 3. Dag Solhjell says:

  Føremelding søndag 19. mars. Det har vært en god uke på Høvringen. Det preparerte løypene blir bedre og bedre. Særlig vil jeg anbefale den nye preparerte løypa i retning Langtjønn. Den går fra det gamle løyepekrysset ved Vardhø, der løypa fra Skogsætrin kommeer opp, med et skilt mot Vaebu. Den går nesten i retning Knartbu, men krysser ikke Mjølrakkåe. Den dreier så i retning Langtjønn, men når den er på høyde med den sorte bua som heter Vaebu, dreier den mot den og går forbi den. Så er det en fin svingete løype ned til Dovrehytta. En smart lagt løype som det er lett å gå, og som gir et flott skue utover. Vi har mistet den stikkede løype over Langtjønn og Knartbu, med dette er en mer en god erstatning.

  Merk også at det er lagt en ny preparert løype ned forbi Kampseætrin og Hamsætrin, der vi ser rett ned på Otta. Kommer en fra Putten, går den av til høyre like før Rukkensetra.

  Disse løypene kommer til å holde til påske og vel så det.

  God tur!

 4. Dag Solhjell says:

  Føremelding 5. februar: Strålende spor, de blir bedre og bedre og lenger og lenger. Løpene er myknet mye, det er ikke lenger fare for at skiene ikke får tak på grunn av is. Smøretips: tørrvoks for minus 2 til minus 8 grader. Det er fortsatt mulig å renne over snøflater utenfor sporene. Utrolig god glid hjemover.

 5. Dag Solhjell says:

  Føremelding fredag 4. februar: Det kan knapt bli bedre føre enn det er nå! Sporene er nykjørte, og de har ikke lenger den isete overflaten. Det gir bedre forhold i utforkjøringer. Gikk i dag Høvringen, Peer Gynt og tilbake over Mærrasletta. Lyseblå tørrvoks ga godt feste. Det var glimt av sol forbi Klubben, ellers var det tett tåke.
  Utenfor sporene bærer sneen godt, men ikke for slalåmsvinger. Så spør jeg: er det noen som leser dette?

 6. Dag Solhjell says:

  Føremelding torsdag 2. februar. Det er meget gode skiforhold nå. Det har falt litt nysnø, og det har blåst litt. Det er flott å gå både i de preparerte løypene og utenfor. Litt skummelt i de brattest utforkjøringene, men ikke så vanskelig som i forrige uke. Tørrsnesmøring, jeg har isklister i bånn med voks oppå.

 7. Dag Solhjell says:

  Føremelding 25. januar 2017:
  Det er glimrende skiforhold på Høvringen, det blir knapt bedre. De nærmeste løypene er nydelig preparert med gode spor. Det mildværet som var før helgen har gjort at snøen bærer også utenfor løypene, og at det ikke er løssnø som driver inn over sporene når det blåser litt. I morges (onsdag) var det minus 2 grader, nå er det pluss 2-3 grader, men kaldt i snøen. Smøretips: isklister (0 til minus 12) i bunn, tørrsnevoks oppå. For litt høyere lufttemperaturer anbefales Universal, evt. med voks for 0-føre oppå. Varsomhet anbefales i bratte utforkjøringer. Høvringen handel er åpen torsdag og fredag 10-14, lørdag og søndag 10-15.

 8. Jon Fredrik Lehn-Pedersen says:

  Vi i Høvringen Vel har opprettet en Facebookgruppe som heter Høvringen Vel.
  Dette er en uformell gruppe hvor alle er invitert til å lage innlegg og starte diskusjoner.

  https://www.facebook.com/groups/1540736689565528/?fref=ts

 9. Turid Haugen says:

  Er det noen som vet når den offesielle åpningen av Alteret blir?

 10. Trond Inge Wang says:

  Hei,
  det ble flott med denne benken! Det gjør at man lettere setter seg ned og tar seg tid til å nyte utsikten.

  Med alle de fine utsiktspunktene på Høvringen er det plass til flere benker!

 11. Fred Paulsen says:

  Er det noen som vet om det er mulig å kjøre opp til eglumseter nå? (d.v.s. 14.05.)

 12. Fred Paulsen says:

  Gratulerer så mye med flotte, oversiktlige nettsider! Jeg håper bl.a. at “Møteplassen” blir flittig brukt til alt fra spørsmål om vær/føre, aktuelt, kanskje bruktkjøp/salg og mye mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.